onsdag 19 mars 2008

Second Life

Gör verkligen skäl för sitt namn...
Losat hela morgonen/förmiddagen som mitt alias Rosali Doran...
Helt medryckande med hörlurar på- djud-chattar-möten med andra i en annan värld...blev med ens uppmanad att skaffa kläder. För mig var de andra grå- jag var grå för dem. Många hjälpande guidande peroner- fick en bit land- lite tips och vips var jag en av de andra.
Känsla av nyfikenhet och ovana blandar sig. KOmmer att lägga mer tid här- pnga gärna så ses vi där!

tisdag 18 mars 2008

Lattedatorn...

...är här!
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=752092

torsdag 13 mars 2008

Blockad blogg

Fick igår samtal från Neglinges biträdande rektor. Hon ville bolla några lärares initiativ att ha en klassblogg för föräldrarna . Jag tycker verkligen att initiativet är strålande, som Daneil Brandell WM data säger:
-Jag som förälder vill läsa vad som händer i barnens klass på Webben.

Tyvärr visar det sig att Blogger "hostar" bloggar som är av tvivelaktigt innehåll...
Funktionen "klicka på nästa blogg" kan lätt få en föräder att svimma...
Därför kollade jagidag upp Pedagogbloggar, de är mer än glada åt att vi rekommenderar lärare att ha klassbloggar hos dem i stället!
Så fram för pedagogbloggar!
pedagogbloggar.se

onsdag 12 mars 2008

Klokord


"Give time to love, give time to speak! And give time to share the precious
thoughts in your mind.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments
that take our breath away".
Citat från George Carlin

tisdag 11 mars 2008

Bloggringar på blogghavet

Så här gör DN för att man ska få sin blogg synlig:
Kan vara av intresse om jag som bloggare vill kommentera en artikel i min egen blogg.

Om du själv bloggar och vill att ditt inlägg ska synas i sökresultatet måste du ”pinga” vår tekniklevarantör Twingly via länken http://www.twingly.se/Ping.aspx

måndag 10 mars 2008

Tillbaka blick på första e-smartmånaden

Nu har e-smart varit igång i en månad, med avbrott för sportlov för de flesta förstås. (Mötte själv solen i Egypen en vecka!)

Veckan före sportlovet mötte vi alla deltagarna för att ha det andra seminariet. De flesta i min grupp har förtått tankarna med upplägget. Som projektledare för utvecklingen från e-itis till e-smart är utbildingen hela tiden under utveckling och förvandling med hjälp av deltagarna - det är en formbar resa!
Jag hoppas att jag får chansen att följa de e-smartas planeringar via wikis och deras reflektioner via bloggen. Kommer att knacka på för att efter påsklovet ta del av hur arbetet går till i klassrummet- på plats!
Vi satte i förra veckan fart på våra kurser jag och Inger hade kurs i Nackas nya e-stategi samt Länksamlingar på nätet för de som har lite yngre elever upp till år tre.

Inger hade gjort en strålande PPT som kursdeltagarna fick hämta hem från wikisytan. Andy Warhol och Serietidningsprogrammet , http://plasq.com/downloads/, var de flestas favorit när vi frågade runt efter kursen- och del.icio.us förstås!

V.10 var testvecka på nya skolportalen. All tid jag hade över och även den som egentligen inte fanns fick gå till testet. Många felrapporter blev det...men det var det första av fyra tester så Athea får jobba vidare helt enkelt.

Den här veckans esmarta arbete viker jag till workshop och bloggbevakning- vill se att samtliga deltagare har skrivit något i sina respektive andras bloggar. Skickade idag ut en påminnelse. Läst i Micke W:s blogg att han tycker att Wikis och Blogg är kaka på kaka. Blir intressant att följa de övrigas reflektioner kring de båda ytorna och dess användningsområden! Som Daniel Brandell på WM data sa till rektorerna på Djurönäset 14/2 2008 :
"Jag som förälder vill inte läsa veckobrev som bifogade filer- jag vill läsa på en blogg vad som sker i barnens vardag."