torsdag 13 mars 2008

Blockad blogg

Fick igår samtal från Neglinges biträdande rektor. Hon ville bolla några lärares initiativ att ha en klassblogg för föräldrarna . Jag tycker verkligen att initiativet är strålande, som Daneil Brandell WM data säger:
-Jag som förälder vill läsa vad som händer i barnens klass på Webben.

Tyvärr visar det sig att Blogger "hostar" bloggar som är av tvivelaktigt innehåll...
Funktionen "klicka på nästa blogg" kan lätt få en föräder att svimma...
Därför kollade jagidag upp Pedagogbloggar, de är mer än glada åt att vi rekommenderar lärare att ha klassbloggar hos dem i stället!
Så fram för pedagogbloggar!
pedagogbloggar.se

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Hej Kerstin!

Tack för dina kommentarer i min blogg. Det är alltid roligt att någon läser det man skriver. Jag kan dock inte utan att hålla med Mikael när han skriver att det är lite dubbelarbete med både bloggen och Wikisen. Som du vet har jag lite svårt med just den, eftersom den är lite svårarbetade och jag inte ser vitsen med den. Hur som helst, Tommy och jag har inte direkt kommit igång ännu (men efter påsklovet, så kör vi!). Nåväl, jag vill bara berätta att min blogg är rejält uppdaterad, både innehållsmässigt och layoutmässigt. Är ganska nöjd med den faktiskt :). Det vore kul om alla tittar in och skriver en liten rad hos varandra och kanske även svarar på kommentarer som lämnas. Det är först då man vet att bloggen läses av andra och då blir man mer intresserad av att hålla den vid liv.

/Cecilia

Kerstin Lindfors sa...

Jag har varit inne och tittat och kommenterat i din blogg! Den kan du verkligen hitta läsare för! Superduper!
Bra att veta hur ni upplever kursupplägget- vi möter gärna era tankar under resans gång!
Tanken med båda "kakorna" är att ni som pedagoger ska få ulleva BÅDA verktygen som är olika i sig.
//K