måndag 22 september 2008

Samverkan med andra IT-utvecklande pedagoger!


Fick i fredags förmånen att träffa pedagoger från Malmö stads It Media/IT Pedagogik
Pedagogiska centralen
, när de var på besök hos oss i Nacka.LAsse Ekelöw på Björknässkolan var värd för deras besök - visade skolportalen och hur skolan löst många IT relaterade frågor. Jag var inbjuden för att lyfta perspektiver Nacka kommun.- vad behöver skolorna i Nacka för att gå vidare - vad frågar de efter.

Jag refletkterade efteråt kring nyttan av att verkligen sätta ord på de egna omständigheterna- vad är det som gör att Nacka verklige har ett genomsyrat IT i skolan tänk.
Malmö gruppen såg direkt utifrån det jag berättade- att den stora framgångsfaktorn hos oss är att vi både har en kommunstrategi samt en Skolchef som "pekar med hela handen" ==> HIT ska vi. Vår e-strategi är även den ett stor stödfaktor!
Nu måndag...ny vecka med nya äventyr :-)/K

torsdag 18 september 2008

e-smart närmar sig!

Amälningstiden har nu gått ut till vår e-smarta utbildning! Idag har Sandra och jag läst igenom de sökandes ansökningar.
Blir glad över att de flesta som sökt verkar mogna och medvetna - med höstens omgång vill vi lyfta nivån ännu lite högre!
Citat från en av de sökande: "Jag vill bli kompetent att använda dator som redskap i klassrummet. Vill få mera ideér om hur jag kan använda datorn och jag vill få ideér om hur jag kan integerera datorn med andra ämnen. "
It användandet bland elever kan fortfarande bli ännu bättre om deras lärare känner sig säkrare och hittar verktyg som "bär".
Under nästa vecka blir vi klara med urvalet och programmet. Då skickar vi ut information till de som kommit med samt de som tyvärr får stå över den här gången.
14 oktober startar vi! Då kommer Jan Hylén, som jobbat med frågor runt IT i skolan både i Sverige och internationellt i över 10 år, han inspirerar med sin föreläsning om digitala lärresurser. Vi kan bjuda in 75 personer från FFS - intreset är stort! Kul! :-)/K


:-)/K

måndag 15 september 2008

Workshops

Nu har vår första vecka med workshops för anställda inom FFS satt fart!
Alltid lika inspirerande och roligt att träffa pedagoger från skolorna som alla är ivriga att lära sig nya tips och knep!
Veckan som gått har bjudit på Office 2007 kurs, grundkurs, uiversum i klassrummet kurs och så PIM:s uppstartskurser förstås!
Jag personligen ömmar mycket för våra nybörjare, personal runt om i organisationen som av olika skäl inte är vana vid datorer. När jag har just de kurserna känner jag att jag som pedagog kommer till min rätt! Det är även en utmaning att hitta vilken intresseingåg varje individ kan tänkas ha- vad som lockar just henne till att vilja mer!
Vi kommer att ha några fler tillfällen under höste när vi bjuder in till påfyllning för alla som vill! Intresset är stort! KUL!:-)/K

onsdag 10 september 2008

Nytt forum för bloggen :)

Från och med idag länkas du till min blogg när du klickar på mig på e-utvecklarnas hemsida!
Det gör att min blogg får läsare igen- därför fortsätter jag skriva i den.
Sist jag skrev var i slutklämen på vår e-smarta utbildning e-smart!
Mässan var lysande många besökare kom och innehållet bar en hög klass!

Sandra och jag ansvarar för kommande e-smartsatsning.
Vi har lärt av tidigare omgång och ser att utbildningstiden behöver vara längre.
Därför sträcker den sig från oktober-mars (tidigare feb-maj).
Just nu kan du söka - om du är verksam pedagog i Nackas skolor!
Klicka här!