fredag 21 november 2008

Tablet - pc

Idag har Pelle Brandén lärare och IT pedagog på Rosendalsgymnasiet i Uppsala delat med sig av tablett PC pedagogiska möjligheter för oss intresserade i Nacka.
För den som är nyfiken titta in på hans hemsida.
Spontant tänker jag att en tablet gör lektionerna mer levande eftersom läraren kan göra sina presentationer mer levande och dynamiska genom att aktivt arbeta med pennan i sin presentation samt fånga stickspår som dyker upp i samverkan med eleverna. Exempel på områden där pennan verkligen är effektiv:

*Förbereda lektioner i PPT under lektionen skriva rita vidare för att förklara.(Tips att använda svart bakgrund och vit penna - skönare för eleverna att se på)
*Arbeta med kartor - pennan gör det t.ex enkelt att rita /ringa in på kartan.
*Rätta elevers digitala dokument med skriftliga kommentarer med hjälp av pennan. Då behöver inte elevarbeten skrivas ut.

One note är ett program som verkligen är gjort för att arbeta med penna på ett digitalt anteckningsblock- funkar ju dessutom alldeles utmärkt på en interaktiv tavla. Digitala motsvarigheten till ett "flik block". Går bra att blanda tangent text med handskriven text.
Elever på högre nivå kan på ett enkelt vis samla sina skolanteckningar, klipp från webben mm på ett bra sätt.Det finns lärare som har all sin undervisningsplanering i one note.
:-)/K

2 kommentarer:

Pelle sa...

Hej.
Dat var trevligt att komma till Nacka och möta så många framåt pedagoger. Snart kommer vi till er och kikar på skolportalen.
/Pelle

Kerstin Lindfors sa...

Du var inspirerande på många vis!
Tack för idag!
Ni är varmt bälkomna till oss :-)/K